Hang gliding pre european championship - race day 4

Hledáme kousky slunce v zastíněných rovinách


Čtvrtý závodní den přináší nízké dostupy do 2000 m. počasí vypadá dobře, ale po obědě se nad roviny nasunují pásy vrstevnaté oblačnosti. Starty se daří a před prvním gatem nejsou podmínky příliš přesvědčivé, přesto odlétá skupina společně s Jirkou Gutem a Nádvorou. Franta, já a Beny bereme druhý gate z výhodné pozice pod základnou. Podmínky slabé. Rozhodnutí letět rovinami nebo po hřebeni tříští závodní pole. 

Letíme pomalu  nízko, zastíněnou krajinou. Říkám si jestli je v těchto podmínkách vůbec možné letět. V okolí TP2 opravdu celou cestu Slunce nezasvítilo. Jde to. Točíme slabá stoupání, v nízké výšce 0,5 m/s. Okolo 1600 m sílí na 2,2 a ve 2000 m umírají. Nad TP2 dolétáme skupinu z prvního gatu a opět se zachraňujeme z nízké výšky, nad nasvícenou dírou mezi mraky. Ta generuje pěkné stoupání a zvedáme se do 2150. Do cíle v tu chvíli zbývá 25 km a vydáváme se na dokluz.

Po cestě už nepotkáváme stoupání, a ti pomalejší déšť a klesání. Petr doklouzává do cíle a je druhý v disciplíně. Skvělý let! Já křídlo na křídlo s Jirkou Gutem přistáváme 4,7 km před cílem. Jirka Nádvora 500 m před kružnicí. Balíme křídla a nad námi doklouzává do cíle Franta košťál, který si chytře zaletěl na sever na nasluněnou plochu, dostoupal a na jistotu dolétá. Hezký krok, který mu přináší cíl a třetí místo v tasku.




V cíli jsou dnes jen čtyři piloti. PB je druhý a Franta 3. Skvělé výsledek pro český team!

CZ výsledky v soutěži (overall):
12. PB
18. PP
25. JG
30. FK
39. JN
Oficiální výsledky kola a overall:

0 comments: